Ben je op zoek naar een leuke fietsvakantie? Wij raden je dan een fietsvakantie in en rondom het Hanzestadje Elburg van harte aan.

Hanzestad

Elburg is voor vele toeristen een bijzondere plek omdat het een Hanzestad is. De Nederlandse Hanzesteden zijn ontstaan in een ver verleden toen Amsterdam nog een klein plaatsje was. Het doel van de steden was om handel uit te breiden en kennis te delen. Wellicht maakt dat ook duidelijk waarom veel Hanzesteden aan het water liggen. Dat was natuurlijk belangrijk voor het transport. In de steden zijn nog overblijfselen uit de 14e en 15e eeuw terug te zien. Liefhebbers van de Hanzesteden en de historie brengen dan ook graag een bezoek aan Elburg. Je kunt met de fiets door het stadje heen of de omgeving verkennen.

Elburg per fiets bezoeken?

Zeker doen! Met voldoendemust-sees weet je in ieder geval wat er allemaal te zien is, dus je bent vast nieuwsgierig geworden. Je hebt in ieder geval reden genoeg om te gaan als je van historie, water, natuur, musea, boten, vis of lekker eten houdt. Hoewel het stadje klein is, zijn er bijzonder veel bezienswaardigheden in Elburg. Of je nou een dagje, een weekend of een week in Elburg wilt zijn, je zult je er zeker vermaken en je ogen uitkijken. Een bezoek aan Elburg is absoluut de moeite waard. In het boutique Hotel van Elburg kun je uitrusten van jouw gemaakte fietstochten. Boek een kamer via de website.

Water

Een van de redenen waarom veel toeristen een bezoek brengen aan Elburg is de omliggende meren. Hier kan je heerlijk fietsen. Er zijn verschillende fietstochten en routes uitgezet. Waar in het verleden de vissersplaats aan de Zuiderzee lag, grenst het stadje nu aan het prachtige Veluwemeer en Drontermeer. Zelfs het ‘vierkante’ stadje wordt omringd door water. Voor watersporters is Elburg tevens een perfecte bestemming. Via het Veluwemeer en het Drontermeer kunnen zij de haven bereiken.

Vis

Als je in Elburg bent, dan moet je wel een visje eten. Het is genieten hoor! En je hebt ruime keus, want Elburg zit vol met vistentjes. De trots van Elburg is toch wel de gerookte paling, maar een (broodje) haring of een portie kibbeling vind je er natuurlijk ook.

Kortom, voor een geweldige fietsvakantie zit je in Elburg meer dan goed!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here