Hebben jouw coördinatoren moeite om meerdere bestemmingen aan een route toe te voegen? Besteed je veel te veel tijd aan routeplanning en optimalisatieactiviteiten en lukt het niet om te innoveren en rekening te houden met realtime beperkingen zoals verkeer?

Als jouw vraag gaat over het plannen van de snelste route met meerdere tussenstops, ben je op de juiste pagina beland.

Er zijn verschillende manieren om routes te plannen in de bezorgindustrie. Je kent waarschijnlijk de belangrijkste manieren om bezorgroutes te plannen. De keuzes zijn altijd afhankelijk van jouw behoeften en betaalbaarheid.

Laten we eens kijken naar de oplossing om erachter te komen wat de beste manier is om de snelste route met meerdere tussenstops te plannen.

Wat is Multi-stop routeplanning en -optimalisatie?

Het proces van het bepalen van de meest efficiënte en snelste route om van de ene locatie naar de andere te gaan terwijl je onderweg een aantal tussenstops aflegt, staat bekend als multi-stop routeplanning of een route met meerdere adressen.

Het vereist dat je een logische volgorde van al jouw bestemmingen plant om de productiviteit te maximaliseren en reistijd en brandstofverbruik te minimaliseren.

Meerdere tussenstops plannen met Google Maps Routeplanner

Google Maps routeplanner is een gratis tool om een ​​optimale route te plannen met meerdere tussenstops. Maar er zit een addertje onder het gras. Je kunt slechts beperkte tussenstops (maximaal tien tussenstops) per route toevoegen, inclusief de startlocatie.

Maar is het ook echt goed?

Google Maps is een geweldige navigatie-app is, perfect voor het ontvangen van stapsgewijze routebeschrijvingen op je route en realtime updates.

Mensen vertrouwen vaak op Google Maps om de beste manier te vinden om een ​​bestemming te bereiken of om ter plaatse een perfecte roadtrip te plannen. Het is echter meer geschikt voor een eenmalige reis dan een reis met meerdere tussenstops.

Voor geavanceerde reisplanning, zoals het afleveren of ophalen van goederen of het ontmoeten van klanten voor verkoop, moet je routeplanningssoftware gebruiken.

Stap voor stap Google Maps

Laten we stap voor stap bekijken hoe u meerdere tussenstops kunt plannen met Google Maps Routeplanner:

Stap-1: Open Google Maps op uw mobiele apparaat of desktop.

Stap-2: Voer een startpunt in.

Stap-3: Voeg de eerste bestemming toe in de zoekbalk.

Stap-4: Klik op “Bestemming toevoegen” om andere haltes in de lijst toe te voegen.

Stap 5: Sleep nu handmatig voor het herschikken van adressen volgens de urgentie.

Stap 6: Klik op “Richting” om stapsgewijze routebeschrijvingen te krijgen voor alle haltes op de route.

Stap-7: Klik op “Start” om de navigatie te starten.

Geschikt

Google Maps is geschikt om de meest efficiënte route te plannen in de volgende situaties:

Wanneer je maar één chauffeur in uw bedrijf heeft, die minder dan 10 leveringen heeft gedurende de dag. Als je geen rekening hoeft te houden met leveringsbeperkingen zoals tijdvensters, prioriteitsorders, servicetijd voor elke stop, enz. Wanneer je niet de meest optimale routevolgorde nodig heeft voor leveringen

Als je geen extra functies nodig heeft, zoals een bewijs van levering, klantmeldingen, rapporten en analyses.

Optimaliseert Google Maps een route met meerdere tussenstops?

Google Maps wordt vaak beschouwd als een gratis alternatief voor de snelste route-optimalisatiesoftware. Maar in werkelijkheid biedt Google Maps geen mogelijkheden voor routeoptimalisatie die nodig zijn voor grotere bedrijven.

In tegenstelling tot de meeste software voor routeoptimalisatie, is Google Maps niet specifiek ontworpen om de meest optimale volgorde van routes te creëren. Google Maps optimaliseert dus geen routes met meerdere locaties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here