Voor sommige mensen lijkt iets als wedden op sport op het spreekwoordelijke kruisje zetten. Wie wint er? Partij A of partij B? Dat is natuurlijk ook waar het in de essentie om draait. Alleen is het in de realiteit misschien niet altijd zo eenvoudig. Het draait namelijk om ratio versus emotie. En emotie kan verder gaan dan je denkt.

 

Waarom emotie het moeilijk kan maken

Vraag jij jezelf eens af: ben je echt altijd in staat om rationele beslissingen te maken bij het wedden? Of laat jij je emoties misschien toch je beoordelingen beïnvloeden? Wellicht niet bewust. De kans dat dit gebeurt, is echter wel aanwezig.

 

Neem nu het voorspellen van voetbaluitslagen. Je hoopt natuurlijk dat je favoriete team wint. Je hebt er een gevoel bij. Bij andere wedstrijden geldt dit wellicht niet. Wanneer twee teams waar je niets mee hebt tegen elkaar spelen, ben je waarschijnlijk wel in staat om op basis van data en objectiviteit een goede voorspelling te doen. Maar wat nu wanneer jouw team tegen zijn grootste concurrent speelt? Misschien wijzen alle voortekenen wel op een nederlaag, maar zegt dat stemmetje in je hoofd wel “nee, dat gaat echt niet gebeuren.”

 

En wat te denken van de wedstrijden van de grote rivaal? Ook hier kunnen mensen niet altijd objectief blijven. Een Ajacied weet bijvoorbeeld heus wel dat de kans vrij groot is dat Feyenoord thuis gaat winnen van Heracles. Maar ja…. het zou voor je eigen sentiment toch wel erg fijn zijn als ze zouden verliezen. En dus neem je de gok. Zo snel kunnen emoties en sentimenten je beoordelingsvermogen beïnvloeden.

 

Ben jij jouw emoties de baas?

Ben jij jouw emoties de baas en ben je ervan overtuigd dat je de juiste voorspellingen kunt maken? Ga dan voor je kans en start met sportgokken op Weddenopsport.nl.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here