Overgordijnen zijn de meest sfeervolle raambekleding dat er is.

Wat is belangrijk bij de keuze van een gordijn voor de slaapkamer?

Als je nieuwe gordijnen gaat uitkiezen voor je slaapkamer zijn er een aantal dingen erg belangrijk om op te letten. Natuurlijk wil je dat ze goed bij de stijl van het interieur passen, maar misschien nog iets belangrijker is of ze wel of niet verduisterend zijn en in welke mate. De mate van verduistering wordt aangegeven met percentages. Zo kan een gordijn 95% kan het daglicht tegenhouden, maar ook 75% Let hier dus ook  goed op.

Als je je slaapkamer goed wil verduisteren is het een verstandig idee om gordijnen met plooien te bestellen in plaats van met gordijnringen. Langs de ringen kunnen er namelijk nog steeds lichtstralen de kamer binnen komen en dat wil je natuurlijk voorkomen.

Ook verkrijgbaar als vouwgordijnen

Naast verduisterende overgordijnen, kun je ook kiezen voor verduisterende vouwgordijnen. Deze hangen dichterbij het raam en nemen daarom minder ruimte in. Ideaal voor compacte slaapkamers.

Daarnaast is het verduisterende vouwgordijn ook populair in combinatie met ‘lichtere’ siergordijnen. Dan zijn de ‘siergordijnen’ voor de sfeer en de vouwgordijnen erachter zijn voor het verduisteren.

Niet rekening houden met draai-kiepramen

Er worden in Nederland erg veel nieuwe huizen gebouwd. Veel van deze huizen hebben draai-kiep ramen. Dan is het wel erg belangrijk om hiermee rekening te houden, want niet elke raamdecoratie past hierop.

Het is verstandig om rolgordijnen en jaloezieën te vermijden, aangezien ze dan in de weg zitten en hun functie kwijtraken. Daarnaast is het ook handig om niet te kiezen voor houten horizontale jaloezieën, aangezien ze het draai-kiepraam kunnen blokkeren waardoor het raam niet meer open kan.

Bekijk hier overgordijnen op maat

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here