Als je je volgende vakantie op een mediterraan eiland wilt doorbrengen, denk je al snel aan de twee schoonheden van Sardinië en Corsica. Je hebt al veel gelezen en gehoord over deze twee eilanden en vaak wordt de vraag gesteld welke van de twee mooier is. Hoewel ze vlak naast elkaar liggen en slechts 12 kilometer van elkaar gescheiden zijn, behoren de twee mediterrane eilanden niet tot hetzelfde land. Ook landschappelijk zijn ze heel verschillend, hoewel ze geologisch een eenheid vormen.

Op het strand liggen en relaxen of toch liever wandelen?

Terwijl Sardinië zeker de mooiere stranden heeft, is Corsica beter geschikt voor een wandelvakantie. Op Sardinië vind je talloze grotere en kleinere baaien, sommige met prachtige lange zandstranden en kristalhelder, turquoise water. Sommige stranden doen denken aan die in het Caribisch gebied. Bijvoorbeeld het strand van Cala Goloritze, dat alleen per boot te bereiken is. Of het strand aan de Costa Rei, dat waarschijnlijk een van de mooiste stranden ter wereld is.

Bestemmingen Corsica, of toch naar één van de bestemmingen op Sardinië? Het ligt er maar net aan wat je precies zoekt voor een goede vakantiebestemming.

Dus als u het grootste deel van uw vakantie wilt zwemmen, moet u voor Sardinië kiezen. Maar Sardinië biedt ook totale tegenstellingen. In het zuidoosten bij Muravera vind je bijvoorbeeld weinig bezochte stranden. Het oosten van dit mediterrane eiland wordt ook als minder toeristisch beschouwd. Terwijl aan de Costa Smeralda daarentegen het jetsetleven van de mooie en rijken plaatsvindt en wordt beschouwd als het toeristische bolwerk van het eiland. Omdat Sardinië zoveel geweldige en soms verborgen baaien en stranden heeft, is de beste manier om de kust en natuurlijk het binnenland te verkennen met de auto.

Hetzelfde geldt ook voor Corsica. De gemakkelijkste manier om het eiland te verkennen en alle hoeken en kleine dorpjes te bezoeken, is met de auto. In tegenstelling tot Sardinië is Corsica meer bebost en heeft het een groener landschap. Het eiland is ideaal om te wandelen of een bergvakantie natuurlijk, naast een strandvakantie.

Corsica, het eiland van 100 bergen

Vergeleken met alle andere mediterrane eilanden heeft het eiland de meeste bergen. Het heeft meer dan 100 toppen van meer dan 2000 meter hoog. Een paradijs voor alle wandelaars. Het landschap biedt een uniek schouwspel. Of het nu gaat om een ​​wandeling door de bergen of vanaf verschillende bergtoppen naar de zee en de kust van Corsica, unieke uitzichten zijn gegarandeerd!

Maar als je alleen de stranden van de twee eilanden vergelijkt, is Sardinië zeker aantrekkelijker. Corsica heeft ook veel mooie, meestal kiezelachtige baaien, maar het Franse mediterrane eiland kan niet zulke geweldige stranden bieden als Sardinië. Maar de kleine baaien zijn ideaal om te snorkelen en Corsica heeft historisch gezien meer te bieden dan Sardinië. Ajaccio, de hoofdstad van het eiland, is ook de geboorteplaats van Napoleon Bonaparte. Dankzij de vele straatnamen en borden is hij nog steeds overal in de stad aanwezig en ook zijn geboorteplaats, die je kunt bezoeken, is een trekpleister voor veel toeristen.

Beide mediterrane eilanden zijn uniek qua landschap. Sardinië is misschien een beetje beter als je van geweldige zandstranden houdt met prachtig, kristalhelder water. Op Corsica daarentegen komen bergliefhebbers aan hun trekken. Beide eilanden zijn echter een bezoek waard en bewijzen maar weer eens dat je niet ver hoeft te reizen om je vakantie in een prachtig landschap door te brengen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here