Mountainbiken is een populaire sport! Veel mensen genieten ervan om met hun fiets door het ruige terrein te crossen, langs steile kliffen te gaan of te racen in de bossen. De adrenaline giert door je lijf en de wind door je haren. Mountainbiken combineert kracht, uithoudingsvermogen en coördinatie. Naast deze fysieke eigenschappen heb je een goede fiets en een route nodig. De fiets kun je zelf regelen en voor de route kun je terecht in de omgeving van Durbuy, België.

 

Durbuy in België

Durbuy is een kleine stad in de Belgische provincie Luxemburg. Het staat bekend als één van de populaire toeristische locaties in de Ardennen. Het is een perfect plek om een weekend te gaan mountainbiken. Sowieso is de Ardennen een goede plaats om te gaan fietsen, door de combinatie van bergen en bossen, maar Durbuy blinkt uit in de gastvrijheid en de faciliteiten die ze hebben. Met de auto, als je via Luik rijdt, ben je er vlot!

Tip: mountainbike routes Ardennen

Mountainbiken in Durbuy

De Ardennen zijn een fantastische plek om te gaan mountainbiken. De bossen en het gebergte vormen een mooi toneel om doorheen te fietsen! Helemaal fantastisch is het gebied tussen de deelgemeenten Durbuy en Barveaux.

In het stadje Durbuy zijn vier routes, die allemaal vertrekken vanaf de VVV in het centrum. Ze variëren in lengte en moeilijkheidsgraad. De kortste route is 15 kilometer en de langste route is 36 kilometer. Of je nu beginner of al ervaren bent, door de verschillende routes is er voor iedereen een geschikt pad. Sportieve mensen kunnen de langere paden nemen, terwijl mensen die meer ontspannen willen fietsen, een kortere afstand kunnen doen. Alle routes zijn goed uitgezet en de VVV heeft ook kaarten van de routes voor wie dat wil. Uiteraard zijn online ook nog genoeg routes te vinden!

Tip: mtb Ardennen

Een goed begin is het halve werk

Een kleine fietspomp is ook geen overbodige luxe! Voor je vertrekt, controleer altijd even je remmen en je ketting. Draait de ketting nog goed en werken de remmen naar behoren? Bereid je goed voor, want je gaat zeker vies worden. Op sommige plekken blijven de kleigronden lang nat, waardoor ze ook in droge periodes modderig blijven. Je fiets zal onder de blubber komen te zitten, maar die kun je na afloop eenvoudig afspuiten. Om jezelf te wassen, kun je gebruik maken van de vele accommodaties in de buurt. Vergeet niet om na afloop je fiets goed na te lopen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here