Fjorden, het Noorderlicht en de bergen: Noorwegen is een afwisselend land. Noorwegen is een van de 10 landen met de langste kustlijn ter wereld. De ligging, de natuur en de verscheidenheid aan activiteiten maken Noorwegen tot een geliefd vakantieland. Daarnaast zorgt de rust en de prachtige natuur ervoor dat veel kampeerders naar Noorwegen vertrekken. Ga jij een kampeervakantie in Noorwegen boeken? Dan hebben we een aantal handige tips voor jou.

Wanneer kan je het beste gaan kamperen?

Netzo als elk land is er altijd wel een seizoen of maand aan te wijzen wanneer je het beste Noorwegen kunt bezoeken. Kamperen Noorwegen is het beste om te doen in de periode mei tot september. De dagen zijn dan lang en de temperaturen aangenaam. Ook is dat de periode dat de natuur volop in bloei staat. En met temperaturen rond de twintig graden is het ook goed toeven op de vele mooie stranden die het land rijk is. De beste maand is juni, vanwege het Midzomerfestival. Op deze dag wordt de zomerzonnewende gevierd; het begin van de zomer. Overal in het land wordt er feest gevierd. Ook de herfst of de winter kan mooi zijn om Noorwegen te bezoeken. Echter het kan wel heel koud zijn en het wordt al vroeg donker. Voor kampeerders wordt het dan vaak wel een uitdaging

Doe thuis boodschappen

In Noorwegen betaal je met de Noorse kroon. Je kan van tevoren Noorse kronen halen of bij de bank in Noorwegen geld wisselen. Ook kun je gewoon met een pinpas of creditcard betalen. Anders dan in Nederland is het doen van boodschappen in Noorwegen erg duur. Het kan dus een slim idee zijn om veel voorraad in Nederland aan te schaffen. Maar je mag niet zomaar alles meenemen naar Noorwegen. Zo mag je maar een beperkte hoeveelheid alcohol meenemen. Datzelfde geldt voor vleesproducten. Iets anders wat je van huis mee moet nemen is een milieusticker. Deze heb je sowieso nodig voor Oslo en Bergen. Maar het kan ook op plekken soms noodzakelijk zijn.

Hoe kom je in Noorwegen?

Je kan op verschillende manieren naar Noorwegen. Hierdoor moet je door Denenmarken of Zweden. Naar Denemarken kun je natuurlijk rijden met je auto of camper. Daarna maak je met een veerboot de oversteek. Ook kun je vanaf Zweden last de kustlijn naar Nootwegen rijden. Als je gaat kamperen is met de auto vaak de meest gekozen manier. Vaak neem je veel spullen mee of ga je met een caravan. Daarnaast biedt het je veel vrijheid, zo kun je van een camping in Oslo naar de stad Malmö of Gotenburg rijden. Hoe lang je naar Noorwegen gaat is natuurlijk helemaal aan jezelf. De meeste mensen gaan twee weken, maar er zijn ook vakantiegangers die korter gaan en enkel de steden bezoeken. Of – als je onbeperkt vakantiedagen hebt – kun je overal langs de kustlijn van Noorwegen gaan kamperen. Dat wordt een onvergetelijke vakantie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here