Geniet van een fraaie fietstocht door België! Het land heeft haar inwoners en toeristen tal van fraaie plekken te bieden. Denk bijvoorbeeld aan steden als Brugge en Antwerpen, of de Belgische Ardennen. Het is hier heerlijk fietsen en wandelen! Niet alleen in de zomermaanden, maar ook in de herfst of het voorjaar. Zo hoef je voor een mooie fietstocht niet ver bij Nederland uit de buurt te gaan. 

Hotels in België voor fietsers

Voor fietsers is overnachten in een van de vele hotels in België een populaire optie. Het hotel biedt doorgaans meer comfort dan bijvoorbeeld een camping. Daarbij heb je geen omkijken naar het schoonmaken van de kamer, wat bij een appartement of gehuurde woning doorgaans wel het geval is. Geniet in de ochtend van een stevig ontbijt, om vol energie te kunnen beginnen aan een nieuwe fietsroute door België. Op https://www.belgiehotels.nl/ vind je fraaie hotels in België! 

Zorg voor een goed onderhouden fiets

Bij een fietstocht door België is het raadzaam om je fiets vooraf goed te laten controleren op slijtage aan onderdelen. Denk bijvoorbeeld aan een versleten ketting, welke een tocht door de heuvelachtige Ardennen onnodig zwaar kan maken. Ook kan het voorkomen dat de moertjes rond het bevestigingspunt van het voorwiel los beginnen te raken. Als dit het geval is, kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan bij de typische Belgische kasseien. Om onderweg direct voor een oplossing te kunnen zorgen bij problemen, is het verstandig om een reparatiesetje mee te nemen. 

Train vooraf in Nederland 

Een derde onderdeel van een goede voorbereiding voor een fietsvakantie in België, is voldoende training vooraf. Zorg dat je al enkele fietsroutes door Nederland gereden hebt, om er zeker van te zijn dat je conditie op peil is. Met name in de Ardennen kan een tocht van 50 kilometer veel zwaarder blijken te zijn, dan een tocht van 50 kilometer door Nederland. Een goede conditie is daarom essentieel! 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here