Europa is een lastige uitdaging voor de budgetreiziger. Een krachtige mix van cultuur, landschap en geschiedenis aan de ene kant en hoge kosten aan de andere kant, lijkt lastig te combineren. Het is gelukkig wel mogelijk als je er maar genoeg mee bezig bent. Vooral met eten en drinken is veel geld te besparen als je dit op de juiste plekken doet. Zo zijn studentenwijken altijd een stuk voordeliger dan de toeristische trekpleisters.

De Albanese kust

Op zoek naar mediterrane zon en zand, maar is het beperkt? Ga dan gewoon verder naar het oosten van Europa en je vindt er zonovergoten stranden die onaangetast zijn door de moderne ontwikkeling. Albanië is een van de goedkoopste landen van Europa, en wordt nog steeds niet ontdekt door de toeristische hordes. Aan de zuidelijke Ionische kust omlijsten steile grijze bergen de kristalheldere blauwe zee en de uitgestrekte zandstranden.

Saranda – dichtbij Corfu – is een handig aankomstpunt vanuit Griekenland, van waaruit je eenvoudig naar de stranden van Ksamil en de nabijgelegen eilanden kunt afrijzen. Goedkope zeevruchten, warme zeeën en een smurrie van geïsoleerde Griekse ruïnes en Ottomaanse steden: het perfecte recept voor een klassiek Europees verblijf.

De Tsjechische republiek

Hoewel het altijd populaire Praag niet helemaal de bestemming is die het ooit was, zult je nog steeds zien dat Tsjechië een waardevol land is om naar toe te reizen. Het land dat Pilsner heeft uitgevonden is terecht beroemd om de productie van een deel van de Tsjechisch bier en dat tegen vrij goede prijzen.

In Tsjechië varieert de keuze aan dranklocaties van traditionele bierhallen en kloostertavernes tot een nieuwe generatie van microbrouwerijen. Op basis van jouw eigen voorkeur kun je een geschikte locatie uitkiezen om hier de traditionele Pilsner te proeven.

Als je op weg bent naar Praag, kunt je onderweg het verschil tussen de diversiteit van Tsjechië  erg goed ervaren. Met de hulp van een gids kun je de plekken bezoeken die nog niet bekend zijn voor het grote publiek.

Leipzig

Berlijn is een unieke verschijning, Berlijn is een van de weinige hoofdsteden in Europa waar de kosten van levensonderhoud lager zijn dan het nationale gemiddelde. Dit is de voormalige deling van het land, wat resulteert in dat het voormalige Oost-Duitsland aanzienlijk goedkoper is dan westerse steden zoals Frankfurt en München. Nu de prijzen langzamerhand in Berlijn stijgen is er een andere stad die onze aandacht heeft getrokken. Leipzich is een van de andere pareltjes van Duitsland waar weinig toeristen komen.

In de afgelopen jaren heeft Leipzich ook een behoorlijke reputatie opgebouwd vanwege haar bloeiende kunstenaars en de diversiteit in nachtleven. Cultuur is hier voortdurend in ontwikkeling, met oude industriële gebouwen, zoals de voormalige katoenspinnerij de Spinnerei, omgebouwd tot geavanceerde ruimtes. Bekijk hier voor meer informatie.

Londen

Londen en budget zijn geen woorden die goed samengaan. Het overgrote deel van Londen is namelijk erg duur. Echter, nu het pond op dit moment historische dieptepunt heeft bereikt, is dit het ideale moment om Londen te bezoeken. Daarnaast heeft Londen veel gratis attracties van wereldklasse. Het Britse musea zijn een grote aanrader als je Londen bezoekt. Met tal van schatten uit diverse werelddelen en oudheden is er genoeg voor iedere liever hebber van geschiedenis.

Met diverse parken als Hampstead Heath en Hyde Park is er ook genoeg groen te vinden in de stad. Afhankelijk van jouw humeur kun je gaan voor een museum, een wandeling in het park of kan je verschillende bezienswaardigheden bekijken als London Eye, Piccadilly Circus en Buckingham Palace.

Bron: https://www.reisefein.de/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here