Het alsmaar toenemende verkeer en de verhogingen van abonnementen zorgen ervoor dat veel mensen er over nadenken om yoga thuis te gaan proberen. Het is van belang om vooraf een aantal dingen duidelijk in kaart te brengen voordat je begint met yoga thuis. Gelukkig kan het uiteindelijk veel tijd, energie en geld besparen. Als je twintig minuten thuis yoga doet is het vaak gunstiger dan het ernaar toerijden, parkeren en betalen om een uurtje te oefenen in een studio.

Naar de lessen gaan heeft natuurlijk veel voordelen, maar ik heb keer op keer gezien dat de echte inzichten ontstaan als mensen thuis beginnen te oefenen. Hier zijn ze in een vertrouwde omgeving en zetten zij zich er ook echt toe om de rust en ontspanning te vinden die nodig is voor yoga.

Met de ontwikkelingen van digitalisering wordt het steeds aantrekkelijker om thuis een yogamatje in de woonkamer uit te rollen en het te proberen. Doordat jij zelf kan bepalen op welk tijdstip dit uitkomt, maak je er gericht tijd voor en voel jij je niet opgejaagd. De yogalessen zijn dan ook geavanceerder dan ooit tevoren.

Vroeger waren er veel yoga dvd’s en yoga boeken dat de instructies moest bieden aan thuis yoga. Tegenwoordig zijn online yogalessen en live-lessen interactiever waardoor je het vanuit de vertrouwde thuis omgeving kan beoefenen, maar wel met de persoonlijke begeleiding die nodig is.

Wat heb je nodig om te kunnen starten met yoga in jouw woonkamer?

Een van de beste reden die er is om thuis yoga te gaan beoefenen is dat er niet veel nodig is om ermee te starten. Het eerste wat je nodig hebt is een rustige ruimte zodat je niet gestoord wordt. Dit is niet alleen een geluiddempende kamer, maar ook een opgeruimde ruimte geven een stuk meer rust. Daarnaast heb je de benodigdheden  zoals een yoga mat nodig. Begin met basis yoga-sequenties voor beginners en breid je praktijk uit naarmate je vaardigheden verbeteren.

Daarbij moet wel gezegd worden dat het van belang is dat je de yoga oefeningen structureel uit blijft voeren. Wanneer je dit niet consequent doet hebben de oefeningen minder effect.

Hoe blijft je gemotiveerd om regelmatig yoga te blijven doen?

Het opzetten van een thuis yoga studio is slechts het halve werk, nu moet je je mat uitrollen en de oefeningen ook daadwerkelijk gaan doen.

Hiervoor kunnen wij een belangrijke tip geven. Om yoga ‘s morgens uit te voeren moet het onderdeel worden van jouw ochtendritueel. Dit kan betekenen dat je 15 minuten eerder naar bed moet gaan als je moeite hebt met wakker blijven. Zorg ervoor dat je het structureel uitvoert en echt met enkele uitzonderingen mist. Als je te vaak ervoor kiest om de oefeningen niet uit te voeren om in bed te blijven liggen zal het geen gedeelte van jouw ochtendritueel worden.

Een andere belangrijke manier om je thuisbeoefening te ondersteunen, is om te oefenen met een lid van je familie of een vriend. Door het samen uit te voeren voorkom je dat je tussendoor stopt en deel je de ervaring met een vriend of familielid.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here