Terwijl je in het buitenland bent, is het handig om verbonden te blijven. Op die manier kun je berichten sturen, in contact blijven met familie en vrienden, en op het internet surfen. Ook op fietsvakantie is het daarom interessant een oplossing voor mobiel internet in het buitenland te hebben.

 

Hiervoor heb je een aantal opties, waarbij velen voor een prepaid oplossing kiezen. Lees in dit artikel meer over mobiel internetten in Europa tijdens je (fiets)vakantie!

Mobiel internetten

Het is handig om tot het internet verbonden te zijn, waar je ook bent. Het voordeel aan mobiel internetten in Europa is dat je vanwege de afschaffing van roamingkosten binnen de EU je nu zonder extra kosten gebruik gemaakt van mobiel internet wanneer je binnen de EU bent. Je betaalt dus gewoon de nationale Nederlandse tarieven.

 

Wil je mobiel internetten met prepaid, dan zijn er twee mogelijkheden:

 

  • Een prepaid data simkaart
  • Een normale prepaid simkaart

 

Lees hieronder verder voor meer informatie!

Prepaid data simkaart

Een data simkaart is een prepaid kaart welke alleen op basis van het internet werkt. Je kunt er dus alleen mee internetten. Deze kaart heeft geen telefoonnummer en is dan ook niet geschikt voor bellen en sms’en. Natuurlijk kun je daarvoor wel gewoon alternatieven als Whatsapp, Viber, Skype, en andere applicaties / programma’s gebruiken.

 

Er zijn twee soorten data simkaarten: een die binnen de hele EU werkt, en een die wereldwijd werkt. De eerste is in zowel prijs als opwaardeer tarieven goedkoper.

 

Waarom een data sim?

 

  • Je hebt goedkoop prepaid internet (goedkoper dan een normale prepaid simkaart).
  • Je hebt binnen de gehele EU (of wereldwijd) snel 4G mobiel internet.
  • De data sim kan in een MiFi-router worden geplaatst, waardoor je op meerdere apparaten tegelijk kunt internetten.
  • De data simkaart is onbeperkt houdbaar.
  • Je raakt je MB’s nooit kwijt.

Data simkaart Europa

Zoals hierboven uitgelegd zijn er twee soorten data simkaarten: voor Europa, en voor in de hele wereld.

 

Voor een vakantie binnen Europa is de data simkaart Europa het meest geschikt. Deze is namelijk wat goedkoper en het opwaarderen van deze simkaart is ook voordeliger (in verhouding met de wereldwijde simkaart).

 

Met de data simkaart Europa kun je binnen de hele EU mobiel prepaid internetten.

Normale prepaid simkaart

Een alternatief voor de data sim is een normale prepaid simkaart. Deze heeft natuurlijk wel een telefoonnummer, en hiermee kun je ook bellen en sms’en.

 

Met een normale prepaid simkaart ben je iets prijziger uit voor data dan met een prepaid data simkaart. Ook kun je je tegoed kwijtraken als je deze lang niet wordt gebruikt, en kan de simkaart zelfs verlopen. Wel is een belangrijk voordeel dus dat je kunt bellen en sms’en.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here