Afgelopen zomer hebben ik en mijn vriend dan eindelijk een fietsvakantie gemaakt. Hij wilde al langer, maar ik hield de boot nog een beetje af. Het leek me allemaal zo’n gedoe… Dit is me echter heel erg meegevallen. En, we zijn zeker een ervaring rijker. Wie kan er nou vertellen dat je met een Italiaans stel bent meegelift omdat je band lek was op een Italiaanse bergpas?

Parkeren Weeze Airport

Onze reis begon met parkeren nabij Weeze airport. Ik vind het vooraf al een heel gedoe om en parkeerplek te vinden bij een vliegveld. Zeker omdat het altijd zo duur en druk is. We hebben nu vooraf een parkeerplaats gereserveerd bij ParkCare. Zeker een aanrader! Zo kan je eenvoudig alle parkeerplekken bij het vliegveld vergelijken en reserveren. Dus op de dag zelf rijd je eenvoudig naar de parkeerplek of parkeergarage en kan je zo in de shuttle bus stappen naar het vliegveld. Scheelt toch een hele hoop stress en gedoe. Dus zeker een aanrader voor de mensen die, net als ik, toch een beetje nerveus worden van het geregel rondom een vakantie.

Zo hebben wij de fietsvakantie ervaren

Bij aankomst in Italië hebben we een paar fietsen en een auto gehuurd. Zo zijn we naar ons hotel gereden om vanaf daar eenvoudig onze fietsroutes af te leggen. Alhoewel ik de eerste dag flink wat geklaagd heb, vind ik het de ervaringen dubbel en dwars waard. We hebben prachtige natuurgebieden gezien, genoten van de zon, de mensen en uiteraard het eten.

Wij hebben zelf in de bergen van Italië gefietst, wat ik erg prettig vond in de zomer. Je fietst namelijk veel in de schaduw, wat de tocht toch wat aangenamer maakt. Ik denk dat het daardoor zelfs een geschikte vakantie zou zijn voor de actieve mensen met kinderen.

Volgend jaar gaan we zeker weer naar vakantie in Italië. Alhoewel dan wel naar de kust. En ja, de fietsen worden weer gehuurd voor een paar mooie tochten! Maar dan wel afgewisseld met een dagje aan het zwembad of aan het strand.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here