Aangezien het ongeveer twee jaar heeft geduurd voor we terug naar hartenlust konden reizen, is de kans groot dat je nu je schade wil inhalen. Mensen kiezen er terug massaal voor om het vliegtuig te nemen naar de zon. Het is natuurlijk algemeen geweten dat reizen niet altijd even goed voor het milieu is. Daarom worden er in dit artikel enkele tips gegeven die je toch duurzamer laten reizen.

Trein in plaats van vliegtuig

Duurzaam reizen begint bij je vervoersmiddel. Of je nu in Europa blijft of je kiest voor een verre locatie, de kans is groot dat je automatisch kiest om met het vliegtuig op vakantie te gaan. Zo ben je er namelijk veel sneller. De uitstoot die een vliegtuig met zich meebrengt, is nochtans enorm groot. Ga je op vakantie in Europa? Bekijk dan de mogelijkheid om met de trein te reizen. Je bent misschien langer onderweg, maar je draagt wel je steentje bij aan het milieu.

Denk na over je slaapplaatsen

Je zou het misschien niet meteen verwachten, maar ook met het kiezen van de juiste slaapplaatsen kan je duurzamer reizen. Je kan namelijk heel eenvoudig nakijken of je hotel of appartement een GSTC of een Greenkey keurmerk heeft. Dit zijn twee organisaties die deze keurmerken uitdelen wanneer de verblijfplaats in kwestie milieuvriendelijk is.

Compenseer je uitstoot

Wanneer het toch niet anders kan om met het vliegtuig op reis te gaan, zijn er een aantal dingen die je kan doen om je uitstoot te compenseren. Wees bijvoorbeeld zuinig met water op je reis. Niet alle landen kunnen onbeperkt gebruik maken van proper water, dus probeer je verbruik te beperken. Probeer daarnaast ook zo weinig mogelijk afval te verzamelen. Kies bijvoorbeeld voor een herbruikbare drinkfles in plaats van lokaal plastic flesjes te kopen.

 

Wil je graag meer weten over duurzaam reizen? Neem dan een kijkje op We travel Eco.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here