Waar kan ik mijn telefoon laten tijdens het fietsen? In de wereld van vandaag zijn we gehecht aan dingen die ons leven gemakkelijker maken, zoals onze telefoons. Een telefoonhouder fiets kan een uitkomst bieden voor de fanatieke fietser. Waarschijnlijk is de meest gebruikelijke plaats om je mobieltje op te bergen een van die zakjes op de rug van een wielertrui. Maar het is belangrijk om te begrijpen dat er geen regels zijn als je fietst. Fietsen is leren en het opbouwen van gezonde gewoonten. Er zijn geen regels; je kunt je fietshandschoenen dragen, je gezichtsmasker dragen en je telefoon uit je zak halen wanneer je die nodig hebt.

 

De GPS van een smartphone gebruiken

Moderne smartphones hebben zowel een mobiele antenne als een GPS-antenne. Een telefoon is dus erg handig in de auto als navigatie. Om boetes te voorkomen kan je gebruik maken van een telefoonhouder auto. De kans is groot dat je je telefoon ook wilt gebruiken tijdens het fietsen. Een telefoonhouder kan de ideale oplossing zijn als je je telefoon wilt gebruiken tijdens het fietsen. Tijdens het fietsen bestaat de kans dat de signalen van je mobiele telefoon moeilijk door je helm kunnen dringen. Als je telefoon zich echter aan de buitenkant van de helm bevindt, zullen de signalen van je mobiele telefoon nog steeds de microfoon van de helm bereiken en kunnen worden opgepikt en gehoord.

 

Je telefoon aan je arm

Een armband waar je telefoon in kan wordt meestal gedragen door hardlopers en sportschool fanaten. Sommige fietsers gebruiken nog steeds graag een armband om hun mobiele telefoon van tijd tot tijd te dragen. Armbanden komen in vele verschillende maten om je telefoon te passen en zij kunnen zweet- en waterbestendig zijn. Je zou nooit meer zonder dit stuk kunnen als je eenmaal gewend bent. Het nadeel is dat je om deze manier je telefoon alleen kan gebruiken als je het scherm niet nodig hebt, zoals bij het luisteren naar muziek. Het gebruik van de navigatie is niet handig in een armband.

 

Apps voor navigatie

Er zijn verschillende goede kaarten-apps beschikbaar die gericht zijn op fietsen en wandelen. Elk van deze apps maakt gebruik van de ingebouwde GPS van je smartphone om te werken met de bijgeleverde kaarten. De meest populaire kaart is Google Maps. De kaart wordt op dezelfde manier weergegeven als Google Maps en bevindt zich in de linkerbovenhoek van het scherm. Google Maps is een gratis app die meestal al op Android telefoons staat geïnstalleerd als deze net is gekocht. Naast Google Maps zijn er nog vele andere applicaties. Als je naar afgelegen gebieden gaat, is het verstandig om van te voren de kaarten te downloaden.

 

De batterij van je telefoon

Als je je telefoon wilt gebruiken tijdens het fietsen, ben je afhankelijk van de levensduur van de batterij van je telefoon. Als het een nacht- of weekend fiets is, is de kans groot dat je wegkomt met een reservebatterij. Wil je langer fietsen dan zijn er ook grotere batterijpacks die de levensduur van je telefoon kunnen opkrikken tot meerdere dagen. Voor langere tochten kunt je overwegen zonnepanelen mee te nemen in gebieden waar de zon constant schijnt, of een dynamo-naaf voor het opladen bij alle snelheden behalve de langzaamste, zodat je je telefoon kunt blijven gebruiken als je op de fiets zit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here