De vraag die je jezelf waarschijnlijk zult stellen is: “Bij welke fietstassen moet ik beginnen?”. Zijn er specifieke tassen waar je voorkeur naar uitgaat? Wat pak je waar in? Een waterdichte fietstas voor winter kopen moet niet alleen functioneel zijn, het oog wil ook wat. Als je ook in de winter de auto graag thuis wilt laten en het openbaar vervoer wilt vermijden als je naar je werk gaat, is de fiets de perfecte manier om je vlot te verplaatsen. Jezelf verplichten tot je dagelijkse doses lichaamsbeweging door de fiets te nemen, ongeacht hoe snel of hoelang de rit ook is.

Welk type tas moet het worden?

Als je denk dat je fietsuitrusting winterklaar is, dan zullen de gebruikelijke dingen in orde zijn zoals: fietshelm, verlichting, waterdichte kleding, enz., alleen rest nog een goede waterdichte fietstas voor winter kopen. Moeten het fietstassen worden voor alleen woon-werkverkeer of heb je een toerfiets die ook in je vrije tijd gebruikt wordt om eropuit te trekken.

Er zijn wat dat betreft veel keuzes in fietstassen te krijgen. De meest gebruikelijke voor woon-werkverkeer zijn toch wel, fietstassen die gemonteerd kunnen worden aan het stuur, die jezelf als rugtas kunt dragen of als enkele of dubbele fietstas aan de bagagedrager. Welke je voorkeur ook heeft, hier zijn enkele factoren waar rekening mee gehouden moet worden:

  • Hoeveel ruimte heb je nodig? Moet je er elke keer op uit met een laptop/boeken/andere apparatuur? Dan is een dubbele fiets voor de bagagedrager de meest voor de hand liggende zijn.
  • Hoe zwaar is de last die je meeneemt?
  • Wat is je voorkeur: functionaliteit of comfort?
  • Wat voor type fiets heb je? Zit er een bagagedrager op?
  • Hoe nattigheid krijgt de fietstas te verduren, door regen, sneeuw of je eigen zweet?
  • Moet de fiets met tas vaak buiten blijven staan?

Wat voor type fiets heb je?

Ga je op de mountainbike naar je werk ben waarschijnlijk verplicht tot een rugtas of een fietstas voor aan het stuur. Hierin zijn speciaal gemaakte tassen voor aan het stuur verkrijgbaar die voorzien zijn van robuuste stuurverbindingen. De vuistregel is altijd dan wel om de last relatief licht te houden, in verband met het rijgedrag van je fiets. Een ander alternatief is de rugtas. Vaak wordt dan gedacht aan de ‘zweterige rug’.

Toch mag dit geen probleem vormen wanneer de last niet al te zwaar is. De rugtassen van tegenwoordig zijn van dien kwaliteit dat ze voldoende ventileren tijdens het fietsen. Toch zijn er veel fietsers die kiezen voor een tas voor aan de bagagedrager, die geven de voorkeur dat de fiets de last draagt in plaats van de berijder. Het voordeel is dan ook dat je een verbeterde balans en bewegingsvrijheid hebt. Welk waterdichte fietstas voor winter kopen het ook gaat worden, zorg ieder geval dat deze waterproof is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here