Fietsvakantie’s zijn heerlijk. Je hebt alle vrijheid om te gaan en staan waar je wil, en je bent constant buiten. Bovendien ben je veel in beweging, wat hartstikke gezond is en waarschijnlijk compenseert voor de vele lekkere etentjes en terrasjes die je op vakantie meepakt. Wanneer je op fietsvakantie gaat, is het super belangrijk dat je een goede en fijne fiets hebt. In deze blog lees je wat voor fiets geschikt is voor een fietsvakantie.

Wat is de bestemming?

Allereerst is het heel belangrijk om te weten wat de bestemming van de reis is. Als je binnen Europa blijft heb je bijvoorbeeld een heel andere fiets nodig dan wanneer je buiten Europa gaat fietsen. Ook is natuurlijk afhankelijk van de bestemming hoe de wegen op je route er ongeveer uit zullen gaan zien. Als je binnen Europa blijft is een fiets met breede of smalle banden goed, terwijl je buiten Europa beter altijd voor brede banden kan gaan. 

Wat voor versnellingsssysteem?

Als je niet gewend bent aan zeer geavanceerde fietsen, zul je denken dat de meeste fietsen maar 3 tot 7 versnellingen hebben. Echter zijn er fietsen met nog veel grotere versnellingssystemen. Zo zijn er fietsen die een versnellingssysteem tot wel 27 versnellingen hebben. Bij een fietsvakantie fiets is het echter ook belangrijk om te kijken naar andere eigenschappen van het versnellingssysteem, zoals of het mogelijk is om te schakelen vanuit stilstand. Dit kan heel erg handig zijn bij het optrekken bij stoplichten met zware tassen, of wanneer je plotseling een heuvel op moet vanaf stilstand. 

Overige eigenschappen van een goede fietsvakantie fiets

Verder zijn er nog een aantal dingen waar je zeker op moet letten bij de aanschaf van een fietsvakantie fiets. Let er vooral op dat je ook goede remmen en verlichting hebt. Verder kan het handig zijn om goede degelijke fietstassen aan je fiets te bevestigen waar je bagage in kan stoppen. Ook kan je ervoor kiezen om een E-bike te kopen voor je vakantie. Op deze manier zal het veel minder zwaar zijn om lange afstanden af te leggen. Let er wel op dat je de accu af en toe moet opladen, en dat je dus niet in een ruk door kunt naar je bestemming. In de meeste zaken kun je wel een testritje maken op de fiets naar keuze. Zo weet je zeker dat de fiets naar keuze ook echt bij jou past. Heel belangrijk als je zoveel kilometers gaat afleggen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here