Trailrunning, je hebt er vast wel eens iets over gehoord. Maar wat is trailrunning nu eigenlijk precies en wat heb je nodig om hier aan te gaan doen? Waar moet je allemaal aan denken bij trailrunning? In dit artikel leggen wij dat haarfijn aan jou uit.

Wat is trailrunning?

Trailrunning is een sport die valt onder de duursporten. Het is eigenlijk hetzelfde als hardlopen maar dan meestal over onverharde paden. Een heuvelachtig terrein met veel stijgingen en dalingen is hier het meest geschikt voor. Je kan trailrunning in verschillende afstanden doen.

Waar is trailrunning goed voor?

Trailrunning heeft een aantal extra voordelen ten opzichte van het normale hardlopen. De voordelen zijn:

  • Het is beter voor je lichaam. De zachtere ondergrond waarop je loopt zorgt voor een kleinere impact op je knieën en enkels bij de landing.
  • Hardlopen door de stad zorgt er al voor dat je een hele hectische dag even kan vergeten. Trailrunning draagt daar nog een ander steentje aan bij. De drukte van de stad met de razende auto’s en de uitlaatgassen maken plaats voor de natuur. Je zal extra veel rust voelen door tjilpende vogels en het suizen van de wind door de bomen.
  • Het is super goed voor je concentratie en je balans.

Wat heb je nodig om aan trailrunning te doen?

Er zijn een aantal dingen die je nodig hebt om aan trailrunning te gaan doen:

Speciale schoenen

Net als bij hardlopen maak je gebruik van speciale schoenen die gemaakt en ontwikkeld zijn om te gaan trailrunnen. Trailschoenen verschillen heel erg van klassieke hardloopschoenen. Ze hebben veel meer grip op de grond. Dit door de noppen aan de onderkant van de zool. Een trail schoen is veel steviger en heeft ook een steenslagbeschermer die de tenen onderweg beschermt tegen stoten. Er bestaan heel veel modellen. Op basis van je ervaring, je lichaamsbouw, je looptechniek en je ambities maak je de keuze voor welke schoen het best bij je past

Wat voor kleding draag je bij trailrunning?

Zorg er voor dat je kleding praktisch is. En zorg er voor dat je kleding draagt naar de weersomstandigheden. Voor dames heb je speciale onderkleding voor dames bij trailrunning. Het is aan te raden die te dragen als het weer daar naar is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here