Ontdek de prachtige natuur met de wind door je haren en de zon op je gezicht. Kom op plekken waar je met de auto, boot of vliegtuig niet zo snel zult komen en geniet op eigen tempo van je fietstocht. Inpakken en wegwezen zul je denken. Maar waar let je eigenlijk op bij een fietstocht in Europa? En hoe voorkom je blessures zoals hielspoor? Lees hier onze tips!

De juiste voorbereiding

Zit jij eraan te denken om een fietstocht door Europa te maken? Zorg er dan voor dat je de juiste voorbereidingen treft om zo eventuele blessures te voorkomen. Het is verleidelijk om meteen een groot stuk te fietsen, maar doe dit niet. Zorg geruime tijd van tevoren dat je het fietsen rustig opbouwt. Op deze manier voorkom je dat je lichaam overbelast raakt en voorkom je knie-, nek-, rug-, en voetklachten. Een van de meest voorkomende voetklacht is hielspoor. Zorg daarom tijdens de fietstocht voor voldoende pauzes om iets te eten of drinken. Neem de tijd om even uit te rusten en pak het fietsen daarna weer rustig op.

Plan je fietsroute

Om goed voorbereid op pad te gaan is het aan te raden om je fietsroute goed te plannen. Voor het plannen van een fietstocht moet je met verschillende dingen rekening houden. Hoeveel kilometer ga je fietsen? Fiets je liever vlak of ga je voor avontuur? Fiets je door het bos, langs het water of door steden? Begin met het kiezen van een locatie en voeg aan je route ook voldoende afstapmomenten toe. Hierdoor neem je je rust en fiets je gemakkelijk van stop naar stop. Ook is het belangrijk dat je de juiste kleding meeneemt. Wanneer de temperatuur laag ligt is thermokleding namelijk geen overbodige luxe.

Niemand wil na een leuke fietstocht thuiskomen en last hebben van hielspoor. Lees je dus goed in voordat je de fietstocht gaat maken om zo onbezorgd op pad te gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here