Je voedingspatroon is een zeer belangrijke factor voor je gezondheid, je lichaam en je prestaties. Vooral wanneer je je lichaam belast en energie verbruikt, is het van belang dat je goed eet. Op deze manier voorzie je je lichaam van energie en zorg je ervoor dat je beter kunt presteren. Hierbij kunnen sportsupplementen ook goed helpen. Voor fietsers  is het bovenstaande van belang, omdat je dus veel beweegt en energie verbruikt. Lees in deze blog over voeding voor fietsers.

Voldoende voeding

Je lichaam heeft als fietser voedingsstoffen nodig. Vooral wanneer je lang onderweg bent, is het belangrijk dat je je lichaam voorziet van voldoende voeding. Je hebt die energie namelijk echt nodig. Je zult dit zelf ook wel merken, vooral wanneer je regelmatig fietst: vóór het fietsen te weinig eten zorgt ervoor dat je sneller moe wordt en minder presteert. Als je fietsen als duursport doet, bijvoorbeeld wielrennen, zal dit ook opvallen.

Op het gebied van voeding worden natuurlijk koolhydraten aangeraden, omdat ze een belangrijke bron van energie zijn en snel door ons lichaam worden opgenomen. Koolhydraten komen als glucose in ons bloed. Bij het verbranden van glucose ontstaat de energie die je lichaam nodig heeft. Dit is dus vooral belangrijk bij mensen die snel energie nodig hebben, dus onder andere degenen die lang fietsen of als sport fietsen (zoals wielrenners). 

Naast koolhydraten ook eiwitten

Er is voor duursporters veel aandacht op koolhydraten. Hoewel dat natuurlijk goed is, zijn eiwitten ook belangrijk. Je wilt natuurlijk dat je spieren optimaal werken en niet afbreken. Daarvoor heb je voldoende eiwitten nodig. Bovendien kunnen voldoende eiwitten ook zorgen voor een betere opname van koolhydraten en daarnaast helpen met je uithoudingsvermogen. Consumeer dus zeker voldoende eiwitten!

Het gebruik van sportsupplementen

Het is niet altijd even eenvoudig om voldoende voedingsstoffen uit voeding te halen. Vooral wanneer je regelmatig fietst, heb je meer voedingsstoffen nodig. Als je het lastig vind, zijn sportsupplementen een goede oplossing. Sportsupplementen werking optimaal wanneer ze van een goede kwaliteit zijn en passen bij je doel. Als fietser zou je bijvoorbeeld baat kunnen hebben bij een whey eiwitshake, omdat het veel eiwitten bevat en snel door ons lichaam opgenomen wordt. Ook worden cafeïne tabletten regelmatig gebruikt voor energie. BCAA-aminozuren zijn belangrijk voor spierherstel. Sportsupplementen zijn dus zeker een mooie toevoeging aan je voedingspatroon en zijn zeker nuttig voor fietsers!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here