Ben je een echte liefhebber van fietsen? Misschien is een typische fietsvakantie iets voor u! Nederland staat bekend als een echt fietsland. Dat is ook terug te zien aan de kilometerslange fietspaden door het hele land heen. Op de fiets kom je langs de mooiste plekjes van Nederland. Plekken waar je met de auto niet snel komt. Heerlijkehuisjes.nl heeft in deze blog de fietsprovincie Drenthe uitgelicht met paar mooie fietsroutes. Lees hier verder!

Fietsen in Drenthe

Er zijn een paar prachtige provincies die je kunt ontdekken middels de fiets. Zo fiets je door bos, heide en langs het water. Tijdens het fietsen kom je door prachtige kleine brinkdorpjes waar je zo nu en dan even kunt stoppen voor een heerlijke kop koffie of thee met een lekker appelgebakje! Drenthe kent een heel groot netwerk van fietspaden. Niet alleen voor de stadsfiets, maar ook voor de mountainbike ben je in Drenthe echt op je plek. Dwars door de zandduinen, het bos en het graslandschap. Hiervoor zijn de routes speciaal aangegeven en verschillen de routes ook qua afstand en moeilijkheidsgraad.

Wat zijn mooie fietstochten in Drenthe?

Je wilt graag fietsen tijdens je vakantie in Drenthe, maar je hebt geen idee waar je precies beginnen moet? Hieronder hebben wij een aantal mooie fietstochten op een rijtje gezet:

Stroomdalroute in Zeegse
De lengte van deze fietstocht is ongeveer 53 kilometer en doe je ongeveer 3,5 uur over om de route te volbrengen. De route gaat dwars door het stroomgebied van de Drentsche Aa en kom je langs verschillende brinkdorpen. Je begint in Zeegse bij fietsroutenummer 39.

Havelterbergroute in Meppel
Deze fietstocht duurt gemiddeld 2,5 uur en heeft een lengte van 36 kilometer. De route begint in de stad Meppel bij nummer 49 in het centrum van Meppel en loopt door twee landschappen, namelijk een beekdallandschap en een zandgrondlandschap. In het gebied rond Havelte zijn stuwwallen met als gevolg grote reliëfverschillen. Noordelijk Havelte zie je weer een beekdallandschap waarin het 7700 m lange wegdorp Wapser­veen is gelegen.

Brandeveenroute in Diever
De Brandeveenroute is afgeleid van de naam van de vennen in natuurgebied Holtingerveld. Tijdens het afgraven en baggeren van veen is dit ontstaan. Op de hogere en droge delen rond de vennen zijn bossen met ruig terrein (ideaal voor mountainbiken). Daarnaast loopt deze route ook door het dorp Dwingeloo en dwars door de bossen van het Nationaal Park Dwingelderveld en Drents Friese Wold. De route duurt ongeveer drie uur over een lengte van 39 kilometer. Je begint bij paaltje nummer 69 bij de parkeerplaats noordelijk gelegen van Diever.

Overnachten?

Combineer een fietstocht met een korte vakantie in een vakantiehuis in Drenthe. Rondom de prachtige brinkdorpen, natuur en nationale parken van Drenthe vind je prachtige vakantiehuizen van particulieren die je heel veel moois over de omgeving kunnen vertellen en je ook leuke fietsroutes kunnen aangeven. Op heerlijkehuisjes.nl vind je een compleet aanbod!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here