Fietsen is het fijnste in goede kleding. Niets is vervelender dan dat je last van je kleren krijgt. Nieuwe sportkleding kopen is meestal erg leuk; toch kan de zoektocht naar kleding die comfort combineert met iets wat er leuk uitzit is moeilijk zijn. Een hip nieuw shirt voor in de zomer, een stoere broek voor bij je nieuwe fietsschoenen… Wellicht helpt het kiezen als deze nieuwe kleding ook bijdraagt aan een goed doel?

Om geld in te zamelen voor een natuurbeschermingsorganisaties die zich inzetten voor het behoud van wilde kattensoorten, zoals tijgers, leeuwen en luipaarden, lanceerde reisplatform The Bite-Sized Backpacker de campagne ‘Draw for Wild Cats’. Als onderdeel van de campagne werden kunstenaars van over de hele wereld uitgenodigd om een tekening te maken van Fluffy, de kleine mascotte van de site. Onder meer de Amerikaanse comic book auteur Tauhid Bondia tekende voor het project een prachtig ontwerp, net als artiesten uit onder meer Japan, Italië en Portugal.

Fluffy zelf is ook niet weg van een fietstochtje: de mascotte is in zijn reisblogs onder andere in Turkije, Slowakije, Kroatië, Laos en Thailand op de fiets te zien. Zo reed hij recentelijk vanuit Nong Khiaw de bergen in, waar hij een bezoek bracht aan micro-dorpjes zoals het in de wildernis gelegen Ban Hat Sao. Als echte Nederlander reed de knuffel met zijn eigenaren, de organisatoren van Draw for Wild Cats, uiteraard ook de wadden eilanden rond.

Met toestemming van de kunstenaars worden de ontwerpen gebruikt om kleding en merchandise te maken. Zo kan je ook op het platform terecht voor je sportkleding. Het platform biedt met name een ruim aanbod aan shirts aan; voor de harde fietser en de genieter. Je kan daarnaast ondertussen kiezen uit meer dan 25 verschillende unieke ontwerpen. Naast kleding zijn ook bidons, telefoonhoesjes en andere handige gadgets beschikbaar. The Bite-Sized Backpacker biedt daarnaast ook reisaccessoires aan, die door middel van commissies bijdragen aan het goede doel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here