Wat is er nu fijner dan een fietsvakantie? De vrijheid, de frisse lucht, de rust, de prachtige uitzichten… Met de fiets op vakantie is voor veel mensen iets waar ze het hele jaar naar uit kijken. Neem jij je fiets ook mee op vakantie, en ben je op zoek naar nieuwe landen en regio’s die je nog moet ontdekken? Lees dan snel verder. In dit artikel vertellen we je namelijk over de regio van Bordeaux, waar je heerlijk kunt fietsen, zowel over het platteland als langs de kust.

Fietsen in Bordeaux

In Bordeaux zelf maken veel mensen gebruik van hun fiets in het dagelijks leven, al zullen het niet zo veel mensen zijn als in Nederland. Vooral de kade is een fijne plaats om te fietsen. Je hebt hier veel ruimte en in de zomer staat er een frisse wind. Begin bij het centrum, volg de kade tot aan de Pont de Pierre, een prachtige brug. Steek hier de rivier over en fiets richting de Pont Chaban Delmas. Via deze brug kom je weer aan de kant van het centrum uit en fiets je langs de kade naar de Miroir d’eau, een prachtige waterspiegel.

Fietsen langs de kust

Vanaf Bordeaux kun je helemaal naar de kust fietsen, bijvoorbeeld naar Lacanau. Maar er zijn ook andere leuke dorpjes waar je makkelijk met de fiets kunt komen, bijvoorbeeld Mios. Houd er wel rekening mee dat er niet overal fietspaden zijn. Soms moet je achter elkaar over de weg fietsen. In Lacanau heb je prachtige fietspaden langs en door de bossen, en kun je natuurlijk van het strand genieten. Hier zijn ook verschillende campings waar je kunt overnachten voor je verder fietst. Voor zo’n redelijk lange tocht wil je natuurlijk wel een goede fiets hebben, en alle nodige informatie. Een blog over fietsen raadplegen is dan ook aangeraden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here