Ben je op zoek naar een nieuwe fiets? Is je oude toe aan vernieuwing of heb je überhaupt geen fiets? Het kopen van een goede fiets kan gepaard gaan met een flinke zoektocht en kan ook wel wat geld kosten. Het is daarom belangrijk om een aantal dingen in gedachten te houden bij het kopen van je nieuwe fiets. In dit artikel geef ik je enkele tips.

Nieuw of tweedehands?

Allereerst is het belangrijk om te bedenken of je voor een nieuwe of voor een tweedehandse fiets wilt gaan. Kortom: wil je je fiets kopen in een winkel, bijvoorbeeld bij een fietsenwinkel in Hoogeveen, of vind je het ook goed om een fiets via marktplaats te kopen? Goed om hierbij in je hoofd te houden is dat bij een nieuwe fiets ook een ander prijskaartje hoort dan bij een tweedehandse fiets. Een tweedehandse fiets kun je vaak een stuk goedkoper kopen en is in de meeste gevallen nog helemaal prima. Het is uiteraard wel slim om bij een tweedehandse fiets extra goed op gebreken te letten.

Wat voor soort fiets wil je hebben?

Wanneer je op zoek bent naar een fiets, dan heb je daar vaak een bepaald doel voor. Wil je de fiets bijvoorbeeld vooral voor het doen van de boodschappen gebruiken of wil je er echt flinke afstanden mee fietsen. Ben je op zoek naar een stadsfiets of meer naar een racefiets of mountainbike? Op basis van jouw doel en wensen kan de soort fiets worden bepaald. Heb je geen idee waar je naar op zoek bent, dan kun je altijd om hulp vragen bij een fietsenwinkel.

Enkele aandachtspunten bij het kopen van een fiets

Of je nu een nieuwe of een tweedehands fiets gaat kopen, er zijn altijd belangrijke aandachtspunten waar je op moet letten. Denk hierbij aan de volgende dingen:

    • Framemaat van de fiets: Hoe groot moet de fiets zijn? Een fiets voor een kind is vaak kleiner dan een fiets voor een volwassene.
    • Hoe zit het zadel van de fiets? Je kunt hier uiteraard altijd een ander zadel voor kopen als de fiets voor de rest helemaal voldoet aan je wensen.
  • De remmen van de fiets: Er zijn veel verschillende soorten remmen die je kunt hebben, maar over het algemeen moet je vrijwel altijd kiezen tussen een terugtraprem of handremmen. Het is maar net waar je voorkeur ligt.
  • Versnellingen: Heeft de fiets versnellingen nodig? Hoeveel versnellingen zou je graag willen?

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here