Bikepacking is een term die je de laatste jaren waarschijnlijk wel steeds meer hebt gehoord. Zeker het afgelopen jaar toen we in lockdown hebben gezeten en mensen alternatieve vakanties zoeken. Bikepacking is daar een perfect alternatief van, maar nog veel avontuurlijker dan de meeste andere vakantie.

Wat is bikepacking?

Bikepacking is heel kort gezegd een manier om met je fiets (mountainbike, trekkingfiets of gravelbike) hele unieke plekken te ontdekken. Dat terwijl je bagage meeneemt, maar natuurlijk wel zo min mogelijk. Eigenlijk precies wat je nodig hebt. Wij hebben hieronder verschillende argumenten op een rij gezet voor jou om zo snel mogelijk ook aan bikepacking te doen.

1) Veel vakanties nog steeds niet mogelijk/onzeker

Wil jij op vakantie, maar doe je het toch maar niet vanwege alle maatregelen en restricties vanwege corona? Met de delta variant is er nog veel meer onzeker en onduidelijk geworden. Veel mensen kiezen er daarom voor om dit jaar maar gewoon thuis te blijven. Maar dat is natuurlijk heel zonde, helemaal als jij van plan was om er wel lekker tussenuit te gaan.

Bikepacking is een activiteit en vakantie waar je amper te maken hebt met beperkingen, omdat je helemaal zelf reist en alle zelf uitzoekt. Doe een kleine beetje research, maar je bent er wel zeker van dat er veel mogelijkheden zijn waar je geen last zult hebben van corona.

2) Prachtige plekken ontdekken

Daarnaast kun je op deze manier ook nog eens op zeer unieke plekken komen. Veel mensen kiezen ervoor om op wandelvakantie te gaan, om zo mooie landschappen te ontdekken. Maar er zijn veel verborgen pareltjes waarvoor het simpelweg te ver is om te wandelen. Met bikepacking daarentegen kun je wel makkelijk op deze plekken komen.

3) Meest avontuurlijke vakantie

Ben jij iemand die graag het avontuur opzoekt. Dan is bikepacking de perfecte manier om je vakantie door te brengen. Je staat er helemaal alleen (of samen met iemand anders) voor en er staat je een heel avontuur te wachten. Bereid je wel goed voor, want je wilt natuurlijk niet ergens op een afgelegen plek staan met een lekke band, waar je telefoon waarschijnlijk ook geen verbinding meer heeft. Koop goede fietstassen waar je voldoende in mee kan nemen.

Zie jij het avontuur wel zitten? Lees hier dan nog veel meer bikepacking tips en allerlei handige informatie om zo goed mogelijk voorbereid te zijn en er het optimale uit te halen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here