Er zijn voor je fiets meerdere opties om het te vervoeren van je fiets mogelijk te maken. Een van deze mooie opties is het aanschaffen van een fietsendrager. Er zijn vele merken om uit te kiezen een van de beste is de thule fietsendrager. Deze kan veel gewicht aan om mee te fietsen en biedt veel ruimte om daar veel weg te kunnen stoppen. Ook is een groot voordeel van Thule fietsendragers dat ze heel makkelijk te bevestigen zijn. Fietsendragers van Thule nemen opgevouwen weinig ruimte in beslag en zijn daardoor gemakkelijk mee te nemen. Toch zijn deze fietsendragers zeer geschikt voor het vervoeren van zware mountainbikes of elektrische fietsen. Het is deze combinatie die het merk Thule zo geliefd maakt.

Waarom een fietsendrager

Er niks fijner dan met je fiets heerlijk op vakantie te gaan. Toch is het vervoeren van je fiets niet altijd even makkelijk. Toch zijn daar mooie oplossingen voor gevonden. Een van deze oplossing is de fietsendrager deze is voor velen al langer de ideale oplossing om alsnog met de fiets op pad te kunnen. Geen gedoe met de fiets in de trein of met de fiets alleen in de buurt op reis kunnen gaan. Uiteraard zijn er ook vele verschillende fietsendragers beschikbaar. Je kunt een compacte nemen of juist een extra grote die wel vijf fietsen kan dragen. Een compacte fietsendrager is makkelijk te bevestigen en neemt weinig plek in beslag.

Fietsen voor de gezondheid

Fietsen is goed voor de gezondheid en kan een belangrijke bijdrage leveren aan het voorkomen van bepaalde ziekten. Het gaat daarbij onder meer om het voorkomen van hart- en vaatziekten. Verder helpt fietsen tegen diabetes en stress. Uiteraard is het niet zo dat alleen het fietsen ziekten kan voorkomen, maar het levert wel een uitstekende bijdrage aan een goede gezondheid. Fietsen heeft gunstige effecten op de gezondheid, maar biedt uiteraard nog meer voordelen. Uit onderzoeken is gebleken dat werknemers die dagelijks op de fiets naar het werk gaan een lagere kans hebben om te verzuimen wegens ziekte.

Gewichtsverlies door fietsen

Afvallen door vaker op de fiets te stappen, zal niet van de ene op de andere dag gaan, maar het is zeker een uitstekend begin. Vooral voor mensen die liever niet actief aan een bepaalde sport willen doen, kan fietsen een uitkomst zijn om de strijd tegen de kilo´s aan te gaan. Fietsen is namelijk ideaal doordat er geen topconditie voor aanwezig hoeft te zijn. Met het fietsen wordt vanzelf de nodige conditie opgebouwd om het langer vol te houden. Bovendien zorgt het fietsen ervoor dat het lichaam strakker wordt, waarbij vooral de spiergroepen in de rug, buik en bovenbenen getraind worden. Doordat de genoemde spiergroepen tijdens het fietsen automatisch worden getraind, wordt de houding van het lichaam eveneens beter.

Nadelen van de elektrische fiets

Naast de voordelen van de elektrische fietsen zijn er ook nadelen. De trapondersteuning van een elektrische fiets maakt de fiets minder goed geschikt voor sporten. Met het fietsen op een fiets met trapondersteuning verbrand men minder calorieën door de verminderde inspanning die nodig is om te fietsen. Ook is de aanschaf van een elektrische fiets is hoger dan de aanschaf van een reguliere fiets. Zonder stroom komen te staan is een risico van de elektrische fiets. De trapondersteuning valt dan weg, maar je kan dan nog wel normaal verder fietsen, ook al fietst dat wel vaak zwaarder door de weerstand van de motor.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here