Italië is op veel vlakken een prachtig land. Of je er voor een zonvakantie naar toe wilt, een stedentrip voor een van de vele indrukwekkende steden of voor een fietsvakantie. Wij gingen erheen voor het laatste en hebben een fietsvakantie gemaakt door Puglia. Ben jij nog op zoek naar de volgende bestemming voor jouw fietsvakantie in Europa? Dan raden we het absoluut aan om deze regio te bezoeken. Waarom vertellen we je graag hieronder.

Een indrukwekkende fietsroute van Bari naar Gallipoli

Puglia heeft veel ontzettend mooie bestemmingen, maar ook de landschappen tussen de bestemmingen zijn mooi om te zien. Wij zijn begonnen met te fietsen in de stad Bari en zijn geëindigd in Gallipoli. Daartussen hebben we nog wel meer omwegen gemaakt en hebben we nog andere plekken bezocht. De route voor de verschillende bestemmingen zag er als volgt uit:

  • Bari » Monopoli » Lecce » Gallipoli

In Bari heb je de kans om jezelf helemaal warm te draaien, want daar kun je genieten van heerlijke streetfood en de tijd nemen om de mooie stad te zien. Het is een grote stad met veel bezienswaardigheden. Je wilt natuurlijk niet je hele vakantie hier doorbrengen, want in Bari is genoeg te zien en te doen.

Vanaf Bari zijn we langs de kust gefietst richting de plaats Monopoli. De route langs de kust was al mooi, maar in Monopoli zelf kun jij je ook even heerlijk vermaken. Deze plaats ziet er nog authentiek uit met stadsmuren, een kasteel en nog een aantal mooie bezienswaardigheden.

Nadat we in Monopoli zijn geweest zijn we doorgefietst naar de plaats Lecce. Lecce is een stad waar je de tijd wilt nemen om de bouwstijlen in de stad van de diverse mooie gebouwen te bewonderen. Zo is er een mooie basiliek, een oud Romeins amfitheater, een paleis en nog veel meer.

Tot slot zijn we ook nog in de plaats Gallipoli geweest. Wat deze plaats zo uniek maakte was de ligging op een soort van een schiereiland. Hoewel we even genoeg bezienswaardigheden hadden gezien, waren er toch weer meerdere dingen die we in Gallipoli moesten bekijken. Zo zijn we bij het Castello Gallipoli geweest, een mooi kasteel dat hoger op de heuvel is gebouwd, maar wel erg indrukwekkend.

Kortom, het was een geweldige ervaring om deze fietsreis te maken en kunnen het iedereen aanraden. De bestemmingen waren erg mooi en bovendien was te fietsroute ook goed te doen. Het is een van de leukste manieren om het mooie Italië beter te ontdekken.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here