Ben je lekker aan het klussen geweest of heb je flink gesport en ineens schiet het in je rug? Erg vervelend natuurlijk. Je kan dan meestal je nek en hoofd niet meer draaien en de rug buigen doet veel pijn. Met andere woorden je gewrichten en spieren functioneren dan niet meer goed. Geen paniek, dit is meestal een tijdelijke kwaal. Maar mochten de klachten langer aanhouden of steeds sneller terugkeren dan zijn er een aantal behandelingen die de klachten voor de lange termijn kunnen verhelpen. Eén daarvan is manuele therapie. Hoe deze behandeling werkt, leg ik uit in deze blog.

Wat is manuele therapie

Letterlijk betekent manuele therapie een therapie door middel van manipulatie met de handen. Dat klinkt al gauw als een massage. Toch is manuele therapie meer dan dat. Een manueel therapeut is gespecialiseerd in het verminderen van klachten die te maken hebben met bewegingsklachten. Meestal heeft een manuele therapeut patiënten in zijn/haar praktijk met rug- of nekklachten.

Voordelen van manuele therapie

Het grote voordeel van manuele therapie is dat het laagdrempelig is. Er komen geen ingewikkelde oefeningen en lange behandelingsplannen bij kijken. Als je in het dagelijkse leven wordt belemmerd in je bewegingsvrijheid, omdat je continu last hebt van bepaalde gewrichten is het dus ideaal om eens een bezoek te brengen aan een manuele therapeut. Zelf heb ik een paar behandelingen gehad van de manuele therapeut bij in de buurt.

Persoonlijke benadering

Maar dat is niet mijn vaste fysiotherapeut. Ik ga meestal naar een fysiotherapeut in Glanerbrug.  Daar ben ik al jaren klant. Ik moet zeggen dat ik het belangrijk vind dat je persoonlijk benaderd wordt door een fysiotherapeut. Ze gaan aan de salg met jouw lichaam. En zoals je weet is elk lichaam anders. Dus dan is het wel fijn dat je het idee hebt dat degene die jouw gaat helpen daadwerkelijk weten wie je bent.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here