5x de leukste vakantiebestemmingen om te fietsen

De een zit het liefst bij het zwembad terwijl de ander het liefst er op uit gaat. En fietsend is alles net even leuker om te verkennen. Met minimale inspanning kan je in korte tijd een hoop zien en dat is tijdens je vakantie natuurlijk altijd erg prettig. Zo hou je mooi wat tijd over om nog andere dingen te doen! Wij bespreken de leukste bestemmingen om te ontdekken per fiets.

Berlijn

Vele stappen hier niet op de fiets en dat is zonde! Berlijn is namelijk ontzettend groot en als je hier een paar dagen verblijft dan is de fiets het ideale vervoersmiddel. Je kan met de citypass gratis fietsen huren, maar een fietstocht met gids is ook echt een aanrader. Fiets bijvoorbeeld langs de vroegere Berlijnse muur en ontdek op deze manier de stad en belangrijkste bezienswaardigheden.

Gardameer

De meeste zullen het alleen kennen om hun zomervakantie te vieren op één van de grote campings, maar het is ook leuk om hier te gaan fietsen. Een rondje op het Gardameer is namelijk 160km en als je hier de tijd voor neemt prachtig om te fietsen. Overnacht een paar keer en maak een rondje langs alle hoogtepunten van het meer. Op dit moment zijn ze zelfs bezig om een nieuw fietspad langs het Gardameer te leggen. Hier zitten een aantal spectaculaire delen tussen waar het fietspad zweeft! Klik hier als je meer informatie over het Gardameer wilt lezen.

Mallorca

Ga je liever naar de zon? Dan is Mallorca the place to be! Hier kan je namelijk een prachtige zonvakantie combineren met schitterende fietsroutes. Zowel de kust als het binnenland is prachtig om te ontdekken per fiets. Ontdek de talloze groene heuvels, kleurrijke dorpjes of juist de prachtig kuststreken. Na een fietstocht kom je natuurlijk bij op het terras met een heerlijk koud drankje en een aantal heerlijke tapas.

Texel

Natuurlijk mag het fietseiland Texel niet ontbreken aan de lijst. Het eiland kent meer dan 140km aan fietspaden en kent weinig hoge heuvels. Fiets door het prachtige duinlandschap waarna je binnenlands de bossen in kan duiken. Maar natuurlijk mag een fietstocht langs de bekende schapen van het eiland niet ontbreken. Want Texel is niet alleen bekend door de uitstekende fietsfaciliteiten. Het staat ook bekend als het schapeneiland.

Kasteelroutes in de Loire

Honderden kilometers aan fietsroutes zal je rond het gebied van de Loire vinden. Je passeert hier prachtig kastelen en schitterende bossen. Daarbij mag natuurlijk een bezoek aan de rivier de Loire niet ontbreken. Fietsen van camping naar camping en maak er op deze manier een leuke fietsvakantie van.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here