Niets is vervelender dan tijdens een hevige fietstocht op je fietsvakantie met een lege accu van je elektrische fiets komen te zitten. Het opladen van de accu op de juiste momenten tijdens een fietsvakantie is iets waar veel fietsvakantie gangers zich vaak druk om maken. Daarom is het belangrijk om dit van tevoren goed voor te bereiden door bijvoorbeeld uit te zoeken hoe je hem op de juiste manier oplaadt. In dit blog worden de beste manieren om je accu goed op te laden uitgebreid besproken. 

Gebruik van een externe batterij of powerbank

Een van de oplossingen is het meenemen van een externe batterij of powerbank op je vakantie. Bepaal hiervoor vooraf hoeveel energie je fiets nodig heeft en kies daarbij de geschikte powerbank of externe batterij. Er bestaan powerbank die speciaal geschikt zijn voor het opladen van elektrische fietsen. 

Het vinden van openbare oplaadpunten 

Net als voor elektrische auto’s, zijn er ook oplaadpunten voor elektrische fietsen. Voor het vinden van deze punten bestaan er speciale kaarten en websites die duidelijk aangeven waar je deze punten onderweg kunt vinden. Denk er hierbij wel aan dat je dus een oplader meeneemt tijdens je fietstocht zodat je je fiets bij zo’n oplaadpunt op zou kunnen laden.

Het laden van de accu in je verblijf 

Het makkelijkst zou het natuurlijk zijn om je elektrische fiets op te laden terwijl jij in je vakantieverblijf te vinden bent. Door de opkomst van de populariteit van fietsvakantie zijn tegenwoordig ook veel accommodaties hierop aangepast. Kies er daarom voor om een verblijf te boeken bij accommodaties die speciaal voor elektrische fietsen zijn uitgerust. Denk hierbij aan hotels of campings. Het wordt ook aangeraden om tijdens het boeken van je verblijf even te vragen naar het dichtstbijzijnde oplaadpunt, op die manier weet je gelijk waar je aan toe bent. 

 

Tip nummer één blijft natuurlijk het aanschaffen van een goede accu vanaf begin af aan. Neem hiervoor zeker even een kijkje naar de e-bike accu’s van Matrabike.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here