Niet voor niets is België een trekpleister voor toeristen. Brugge, Gent, Brussel… Het zijn maar enkele voorbeelden van steden met een fantastische geschiedenis en enkele fenomenale bezienswaardigheden. Maar misschien wel de bekendste en aantrekkelijkste stad van allemaal mag niet vergeten worden: Antwerpen. Wat is er nu te zien?

Historiek

Aan het einde van de 9de eeuw ontstond Antwerpen. Toen werd de stadomwalling gebouwd, ter bescherming tegen aanvallen. In die tijd zag je veel van die omwallingen. Vandaag de dag zie je deze nog op de kaart. De vorm valt nog steeds te herkennen. De historische stad van Antwerpen bevindt zich aan het Steen en de Grote Markt waar monumenten staan zoals de Kathedraal, de Boerentoren en het stadhuis. Ook de cruiseterminal is zeker het bekijken waard. Ook de musea in Antwerpen zijn talrijk en stuk voor stuk fantastisch. Gaande van het Museum voor Schone Kunsten tot het Frietkotmuseum.

Trekpleisters

Activiteiten in Antwerpen vind je in overtal. Toeristen willen immers de stad leren kennen. Dit kan je doen met behulp van gidstochten, maar kan je ook zelf doen. Bekend in Antwerpen zijn z’n vele bierbrouwerijen. Van De Koninck tot Seef op het Eilandje. In al deze brouwerijen is het mogelijk om een rondleiding te krijgen, met een proevertje als bonus. Ook in alle monumenten hierboven genoemd kan je rondkijken. Nog enkele trekpleisters zijn het recent gebouwde Havenhuis, de Ruien onder de stad, de boottochten van de Flandria en de typische toerbusjes die door de stad rijden. Ook het Eilandje is een trekpleister. Deze buurt heeft de laatste jaren een heuse make-over meegemaakt en is nu the place to be.

Topsportstad

Buiten die typische bezienswaardigheden, is Antwerpen ook een topsportstad. Het heeft maar liefst twee voetbalclubs in de hoogste klasse spelen, de Antwerp Giants zijn al jaren basketbaltop in België, hockeyploegen spelen op hoge niveaus, … Qua voetbalbeleving is het in Antwerpen bij zowel de topclubs als de clubs op lagere niveaus genieten. Zeker aan te raden voor voetballiefhebbers.

Ook in het bekende Sportpaleis worden maandelijks een handvol optredens gegeven door de bekendste artiesten. Check zeker de kalender van deze evenementenzaal.

Hip, nu en vroeger

Antwerpen heeft dus een geweldig grote geschiedenis, als een van de oudste steden van België, maar ook in het heden is dit een wereldstad. De investeringen die hier worden gedaan aan gebouwen, monumenten maar ook aan de infrastructuur (zie de Oosterweelverbinding) zijn gigantisch. Zij willen, in concurrentie met Brussel, de grootste stad van België worden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here